Yanie Mohd Zaki's

Alhamdulillah.. arini sy maseh lg dapat bernafas di muka bumi ni, terase syukur sgt2 dapat hidup di Malaysia yg aman & makmur ni, tanpa peperangan dan kebuluran..

n skrg pon sy maseh lg mengikuti update dri blogger2 yg laen tentang kepincangan yg berlaku di Mesir.. SubhanaAllah,, semoga mereka2 dilindungi..

okeyh, utk
aktiviti arini, sy bersama kawan2 skola rendah yg laen, nani, nadira, leha n izzati bersama2 pi melawat Afida, yg baru pulang ke tanah air dari bumi Mesir bersama org baru (baby)

Alhamdulillah mereka
pulang ke Malaysia sehari sebelom rusuhan yang teruk berlaku, n diorang juz balik sehelai sepinggang sbb x menyangka keadaan kt Mesir akan hura hara mcm sekarang.

x dapat
dibayang kan klu diorang maseh kat sane dgn bawak baby yg baru nk masuk 3 bulan.. aish~

okeyh,back to the
main point, bile tgk iman td ase geram sgt.. sgt2 cumil, biasenye juz tgk dlm gmbr je sbb mama iman slalu upload utk org2 kat Mesia tgk, tp bile da jumpe depan2.. masyaAllah.. seindah namenye.. =)

name penuh baby nie Wan Saidatul Iman.. cantikkan namenye, lahir kat Mesir, so that's y kulit nye cantik cm org arab..gebu jer, tp yg pling betol sbb mama n baba nye pon comel jugak.. hihihihi

td pon sy
sempat pegang baby iman nie tp x lame sbb die merengek..mungkin sbb terkejut ngan kdtgn aunty2 nye yg ramai n mgkin sbb x cukup tido ( wlupon mama iman ckp da seharian die tdo) ngeeeeee~

mama iman cakap mule2 iman sampi Mesia ni asyik nanges je, ye la perubahan cuaca kan, kat sane sejuk sikit, tp kt Mesia ni panas nye laen, tp Alhamdulillah dah 4 hari iman kt Mesia ni da dapat adapt dgn environment kt cni.. bgusnye iman kan??

hurm..bestnye bile dpt peluk n cium baby iman..rase cm nk bwk balik uma pon ader..haish!! nak tunggu ank sendiri lmbt lg la gamaknye..ngeeeee~ (gatai!!!)

tp sonok jugak bile da jd aunty nie, byk bnda yg dapat bljar utk jd ibu yg baik nanty.. insyaAllah.. coming soon.. (^_~)

borak punye borak x sedar hari dah senja, kami balik pon da nk dekat mghrib da.. sedey je nk tinggal iman, x tau bile lg dpt jumpe ngn baby iman ni, sbnrnye td sy x bwk camera pon, tp d sbbkn nk knalkan korang pd baby iman yg comel ni sy uploadkn gmbr yg sy copy dri fb mama iman..


iman ketika di bumi Mesir~

wlu baru jumpe, aunty noniey da rindu nk ciom pipi iman..hekhekehk~

iman pki baju berlapis2..sejuk wooo~

iman, mase mule2 sampi kt Mesia, da dpt gelang baru dri tok wan die.. suke2~



tu je yg dpt
update mase pi melawat iman n mama nye.. sgt sonok bile ade baby kan?? so kawan2 sume cpt2 la kawen, sy x sabar nk pgg baby kawan2 laen plak..hihihihi~




nota kaki lima : waaa..teringinnye nk ada baby.. sy nak baby jugak la... camne eh???? (@_@)

Assalamualaikum..

sy maseh terkejut dengan berita yang baru diterima.. keadaan di Mesir dan kawasan seangkatan nya (kaherah,iskandariah,yamen,jordan, zaqaziq dan laen2 bandar utama) makin huru hara..

segala talian komunikasi (fon & internet) telah pon disekat.. (maseh cuba menghubungi kwn2 disane tp tetap gagal) :(

rusuhan yang berlaku adalah kerana pengaruh kebangkitan rakyat di Tunisia yang nak menggulingkan presiden negara mereka..

Tp, setakat ini keadaan penuntut Malaysia kat sana masih terkawal dan xda sebarang kejadian yang tidak diingini berlaku.. (arap mereka semua dapat jga diri n ikut peraturan yg dikeluarkan oleh pihak2 yang berkenaan)

bagi kita yang berada di Malaysia, yang masih dalam keadaan aman dan tenteram, marilah sama2 kita mendoakan keselamatan & kesejahteraan penuntut2 Malaysia serta sahabat2 kita disana.. mungkin dengan doa2 daripada kita semua sekurang2nya dapat menenangkan hati2 mereka disana..

maklumat ini saya dapat dari bacaan blog sahabat2 di sana.. aminmenulis & Ibnu Ir Fadzil. Bg berita dalam bahasa arab boleh dapatkan disini ARABIC NEWS...




nota kaki lima: semoga dipermudahkan urusan mereka di sana.. biiznillah.. =)
skali lagi hatiku disentap hebat
tidak mampu lagi aku menahan
segala rasa yang ade telah aku muntahkan
aku pasrah aku redha dgn segala ketentuan
mungkin inilah kehendak dan suratan yang perlu aku telan...

kenapa disaat aku sudah mampu tersenyum,
senyumku kini hilang tiada seri,
disaat aku telah temui sinar bahagia
ianya hilang hanya dalam sekelip mata
mungkinkah sekali lagi aku derita???

mutiara jernih ini sekali lagi gugur
saat ku mencari & kutemui tentangnya
betapa rapuhnya hati ini tak lagi dapat kubayangkan
hancur juga harapan yang telah kupertaruhkan
kau yang selama ini aku genggam
akhirnya terpaksa jua aku lepaskan..

kini harapan tidak lagi aku sandarkan
hanya mampu menyapa dugaan yang bertandang
aku harus cekal, aku harus kuat, aku harus sabar
kerana hanya aku yang akan menjadikan diriku kembali seperti dulu
kini, masa telah menjadi penentu akan jalan hidupku

aku akan terus mengatur langkah tanpa berpaling lagi
takkan lagi menunggu sesuatu yang bukan dicipta untuk aku
tidak sesekali aku menyesal dengan apa yang berlaku
mungkin kita tidak akan dapat bersatu di dunia sementara
tapi mungkin kita akan dapat bertemu di syurga selamanya

air mata ku ini akan terus menjadi saksi
kaulah penyeri.. hanya kaulah yang mampu mewarnai
namun segalanya telah menjadi saksi yang pasti
kau akan tetap jua pergi kepadanya yang sedang menanti
doa turut aku limpahi, semoga kalian terus kekal abadi...




nota kaki lima : khas buat khalifah itu yang telah pergi..pergi hanya kerana berkorban semata2 utk menjaga hati.. (@_@)
alhamdulillah.. sy da selamat smpi kt rumah jam 4 pg td... first tyme naek bas mutiara dri Peneng.. ok la..dpt single seat lg..

not bad
jugak, bas baru uollsss..selesa tido okeyh.. bukak2 mate je terus suh driver bas drop depan umah.. ngeeeeee~

aih..rindu giler kt umah ( wlupon minggu lepas dh balik kjap) tp lebey rindu kat katil, kt sy punye cik emily, kt adik2 n abg2, masakan ummi n yg paling sy rindu adalah abah tersayang..

da
sebulan x jumpe abah..rindu sgt2.. tp abah ckp die balik esok dri KL..x sabar nk tunggu abah balik.. (*_*)

cuti ni cuti mid sem + raye cine.. seminggu je pon, tp x rase cm cuti coz sy bawak balik sgt byk keje sekolah.. thank's pd lecturer2 yg sgt prihatin bg kami eseiment yg menimbun :P

n cuti ni jugak ad 3 gathering yg sy kne hadir n nak sangat2 hadir, 1st, is gathering dgn dak2 skola rendah bersama cikgu2..agak segan la sbb da lame sgt x jumpe diorg,

2nd lak,
family gathering kt pantai tok bali, ni sebelah abah punye sedare.. nak buat bbq bagai.. x sabar!! (kazen2 dari KL pon balik) (^_~)

n 3rd is gathering ngan dak2 MPI (maahad pengajian islam) yg ni pon cdangnye nk bbq jugak, cume lokasi nye x pasti lg.. =)

so sy arap cuti kali ni x disia2kan.. semua event dpt pi n arap semua keje skola dpt disiapkan.. sem ni sgt2 tough.. so sy kne la struggle cket.. betol x???

ok lah da subuh pon..x tido sbb nk tunggu subuh je sbnrnyer.. excited sgt da smpi umah.. n utk kawan2 sume hepi oliday!! n kawan2 sy yg chinese selamat tahun baru cine!! sy da dpt angpau!! :D



nota kaki lima : manfaatkan cuti yg ader ni dgn perkara2 yg berfaedah yer.. sigh~

hurrmm... sonok sangat mase duk buat entry kali neh..rase cam nak sambung gelak sambil tergolek2 cam selalu...hikhikhik...

entry kali ni tribute utk kawan baru sy a.k.a geng baru kelab GELAK GOLEK2..hahahahaha.. sebelom tu sy nk introduce dlu kawan baru sy ni k.. ( baru ke??? )

key kawan sy ni status nye boboy.. ( x tau samaada da tunang/kawen or duda ), ooppss!! skrg die ngah blaja kt timur tengah, (egypt,mesir) bidang tuttttt..lupe plak..syariah kot?? (eh?? jangan sekeh pale sy okeyh!)

ok.. utk name panggilan lak sy panggil die si budak baik.. (sbb muke die sgt suci.. hakhakahak..caye x?? ) serius beb..muke die suci gileerr kot cam dak tadika yg maseh belom dinodai dgn debu2 dose..(chewah ayat..kelllaazzzz)

actually si budak baik ni sbnrnye KAWAN kpd schoolmate sy..knl die pon sbb mase chat ngn kawan sy tu die plak gatai tangan blas ym tu.. so terkenal lah kat situ (x ingt da bape tahun knal..dah makin tue kannn )

okeyh..klu korang nak tau,si budak baik ni, die punye lawak tuh sgt2 best! die buat sy tergelak golek2 sampi terkeluar air mate! hebat x???? hihihihihi.... n sbb tu jugak la die telah d
i upgrade kan utk join kelab gelak golek2 sy..ngeeeeeeee~

x sangke lak die pon satu kepale ngan sy.. kire boleh la klu nak berlawak bodoh nga die..weeeee~ tp, klu bce blog die, fuh hebat! tersangat hebat tulisannye..kagum dapat kawan ngn org yg byk ilmu cm die..

n die jugak suka berpuisi!! terbaeklah puisi2 yg die karang.. walaupon kadang2 bahasanya tersangatlah tinggi namun sy ttp jugak cuba pahamkan puisi2 tue.. (maap puisi awk sy simpan lam lappy) :D

si budak baik ni jugak org nye sgt2 comel..ala2 STAR gitu.. (ok..tolong perasan skrg).. huhuhu..mungkin kat egypt tu die asyik minum susu kambing n makan roti je kot.. thats y la kulit die cantik! jeles i..

kami jarang chat same2..ye la timing egypt n mesia kan laen.. die pg kite ptg, die ptg kite mlm, die mlm kiter lak awal pg.. so mmg jarang2 skali kami dapat borak same2, klu borak pon sumer bnda2 mengarut yg buat sy gelak sampai x ingt nak mandi!! ngek!

bile ym ngan die je, topik yg x pernah tinggal adalah AYAM.. ntah..x tau ler kenape.. mugkin sbb ayam tu bestfriend sy, or sbb die suke makan ayam, or ayam tu gelak cam sy or mungkin sbb telatah die dah macam ayam?? ( hakhakhak..opssss! just joke)

lastly nk gtau yg sy sonok bile dapat jumpe kawan baru yg same otak cam sy.. gegiler tp muke suci.. (eh2..muke sy x la suci pon).. so arap2 kami akn terus jadi kawan n die akan teros wat sy gelak golek2 n senyum sy jd cam kambing.. tutttttt~



nota kaki lima : bertambah la sorang lagi kaki gelak lam idop sy! jom kiter bergolek same2!! sigh~


hyep!!! dah lame x menapak kat cni.. kawan2 rindu sy x?? tp sy sgt rindu kawan2 sekalian.. sory sbb seminggu tinggalkan blog nie tanpa updates.. (*_*)

ok..SUKAD 2010 da pon berlalu dgn jayanya..walaupon desa kami x menang at least kami da try maen dgn baek.. smpi tercedera uollsss..n muke sy ni agak kehitaman+kegelapan = penggelupasan kulit muka telah berlaku..haish... jatuh saham la gamaknye..ngeeeee~

pasal muke ni tolak tepi la sbb x pntg sgt pon gelap ke cerah, yg pntg semngat kesukanan yg kami bawak akhirnya buatkan kami sonok utk bersukan.. sy ni smpi habes suare dek duk bertempik bersorak utk pasukan futsal.. ( hebat x?? )

yg paling sonok mase 1 bas USM wt rombongan dtg ke umah sy..( bukan rombongan merisik au!! ) ummi sy jamukan diorg ngn nasi kerabu + akok + pudding triffle..fuhh..sonok tgk diorg makan sampai menjilat jari.. ( sory uollss..tu je yg termampu kami sediakan... :P )

yg pntg kami dapat pengalaman yg paling berharga..dapat jalan same2..n dapat kenal lebeyh rapat ngan dak2 desa nih..yg jauh kita rapatkan..yg dekat kita dekatkan lagi.. ye x???

papepon, tahniah utk semua geng SUKAD Desasiswa Bakti Permai sidang akademik 2010/2011 atas kerjasama n semangat sukan yg ditunjukkan..maen x menang xpe, yang penting gaye tetap ader!!! hakhakhakahk..



nota kaki lima : mase kat sane, sy jd cam tourist guide daa... ^_^

Assalamualaikum sumer.. hurm..dah bpe ari sy x menyinggah di sini.. agak sebok dgn tugasan2 coursework, MPD, sukan n so on.. rindu la plak nk membebel dalam nie..

actually, td bru abes meeting ngan pengurusan MPD (majlis penghuni desasiswa) utk follow up projek2 yg bakal kami jalankan lepas cuti raye cina nnty.. alhamdulillah, semuanya berjalan seperti yang dirancang..

balik je meeting terus on9 fb..byk notification n msg lam inbox yg perlu d balas.. tp tetibe je teringat yg pagi esok kami akan berangkat ke Kelantan untuk menghadiri perlawanan sukan antara desasiswa (SUKAD) yg diadakan di Kampus Kesihatan Kubang Kerian,Kelantan..


Antara aktivi yang dijalankan disane :


1) Pertandingan debat piala Naib Canselor

2) Perlawanan Bola Jaring antara desa

3) Perlawanan Futsal antara desa



so kami ni wakil untuk desa bakti yg terchenta.. :P... n sy terlupa yg sy maseh belum packing ape2 barang utk ke sane.. nk pi, tp smgt plak x da.. ye la..si kepoh, si tudung belit n si rambut kembang x ikot kan.. camne la kami nk gelak golek2 samer2..hurm.. :(

tp x pe..kami ke sane pon bukan semate nk jejalan,just nk bawak nama bakti je..ntah menang ke x..training 3 kali je kot.. nnty balik kite bawak ole2 yer..ader mase nnty kiter kuar samer2 yer korang.. :D


esok ni x tau la sy bwk lappy ke x.. klu bawak takut x selamat plak nk simpan saner, tp klu x bwk mesti rindu kat 3 orang budak yg x pi tuh.. so klu x bwk mmg x meng edit blog la nmpk gayenye n msti sy rindu nk bebel kt cni..

ok lah..xmo bebel panjang2..mate dah penat nih.. baju x siap packing lg, esok pg kene kumpul depan cafe kul 7 pg..mak aih..awal sgt tuh.. arap2 la dapat bangun.. wish me luck yer kawan2.. sayonara!!!




nota kaki lima: buat si rambut kembang, si kepoh n si tudung belit i'm gonna miss uoollsss..jgn sedey2 tau! nnty kiter pon sedey jugak! klu rindu text me ya! take care.. sigh~

klu nak berkawan,
jd la kawan yang terbaik,
kalau nk cari lawan,
juz behave la sikit..


dalam hidup ni.. kawan umpama layang-layang,
tanpa kawan hidup jd suram,
tanpa kawan jugak, awan yg cerah nampak hitam,
tanpa kawan.. sakitnya xkan mampu nak lawan..


tp ader jugak kawan yang macam lalang,
yg xtau nk kenal mane intan mane berlian,
jauh lagi nk tahu jauhari dan manikam,
tp lagi dasyat kawan yang makan kawan,
macam tu lah hidop kalau takda haluan..


kalau benci xperlu memaki,
cukup hanya sampai disini,
kalau kamu nak sangat menyendiri,
tak perlu lagi singgah disini..


kalau berkawan biar beradab,
takut nanti memakan diri,
kalau tuan rase tersentap,
tengoklah cermin kenali diri
..



nota kaki lima : x suke kawan yg bajet! over! bodoh sombong! berlagak! poyo! perasan! sigh~
hye kawan2!!! pe kabar sumer? ari2 minggu camni ape erk aktiviti korang? tido? basuh baju? lepak? hangout? makan maggi? hurm....

mcm sy, arini adlah ari first training utk pasukan bola jaring wakil desasiswa Bakti Permai.

pasukan ni la wakil desa bakti yg akn bertanding utk Sukan Antara Desa (SUKAD) kat Kampus Kesihatan Kubang Kerian, Kelantan, hujung minggu nnti.. (sgt excited okeyh!)

nk citer sket sal training td.. sy dimaklumkan training akn dilakukan kat stadium USM pd kul 10 a.m utk pemilihan posisi..

sy?? posisi GD je..takat nk defend2 tu boleh lar..hihihihi.. da lame x maen kot... dah pencen kann..

bile semua dah ada kami start practice..mase tu matahari dah mnegak dah ats kple ni..kami start ngn wat stretching dulu..then wt latihan tangkap bola n sbginya..

tp agk malang sebab sy juz pki selipar jer..huhuhuh..tp maen kaki ayam best pe... (kaki mcm nk mlecur..panas kot..)

n muke sy pon agak kegelapan + kehitaman + kekaburan sbb berjemur di bwh matahari.. ( tp xpe cassy ckp still comel...tol kan cas? ngeee~)


da habes maen satu round kami brnti n akan smbung balik training esok ptg n isnin mlm.. moga2 ckup la stamina utk berentap di Kelantan nnty.. xoxoxoxo~




nota kaki lima : go bakti! go bakti! bakti permai cha'aa cha'aa!!
rindu.... satu ungkapan yg x mungkin boleh dijelaskan dgn kata2.. tp mlm ni nk sentimental cket boleyy?? asyik gelak golek2 jew..so entry mlm ni agak kejiwaan.. ^_^

korang
penah rase x pe yg sedang sy rce skrg.. mase korang duk menyendiri..fikirkan mase depan, mase tu korang akn dapat rase 1 perasaan. RINDU...skrg sy tgh rindu.. rindu kat semua orang yang saya sayang,rindu dekat org2 yang sangat bermakna lam idop sy...


sy nak
listkan senarai rindu saya utk arini :


* rindu nak jejak kaki ke Mekah

*rindu dekat arwah tok mak,tok ayah, n tok ayah kob

*rindu dekat nenda d kampung

* rindu nak balik jumpe ummi,abah,n adik2

*rindu nak kumpul ramai2 dgn kazen2 specially kazen2
di KL..mama,papa n hasif,n family cik naza

*rindu geng MUASNIRA, ecah,hani,mai, aisyah n waniey

*rindu pada geng mada, ain,fatin,ina,farah,nurul,
noa,miema,nanie,eton,n sume2 la


*rindu geng MPI, pijah,k.ngah,nik,ira,maton,ana,
dayah,huda,piji,helmi,zul,peli,adzan, zainal,muslim
n yg laen2 jugak

*rindu geng SMKKK1,meksu,ijan,yah,suela,
ipah,mieja,pida,nik,sipah,che yah,pehe,
abe mat,nasa,cuak,amir,due,keri n yg laen2
jugak ( rindu kenangan kelab wartawan muda
bersama cikgu paling best..cikgu Farizal)

*rindu geng IP, anna,moksu,Pijah,ila,ada,pidah,
kak aisyah,dol,jaki,iwe,nabihah,ruby,daus yg laen2..

* rindu geng skola rendah, apih,uteh,nani,si kembar,
aida,hajar,n sume batch tahun 2000..(rmi sgt)

*rindu kat sorang sahabat yg byk bagi nasihat-->
Siti Salwani

*rindu kat semua cikgu2 yg dah curahkan ilmu kat
sy dari kecik smpi sekarang.. tq buat cikgu di
tadika Abim,Sk Sri Kota,Maahad Darul Anuar,
Maahad Pengajian Islam,Smkkk1, Ip,n jgak
lecturer2 di USM kampus Induk.

so sy nak gtau sy rindu n sayang diorang sgt2..n
sy berharap
diorang semua sntiase sehat, n arap jugak
hubungan antara kami akan terus kekal
..





nota kaki lima: utk geng usm, rindu jugak..tp x yah tulis la sbb ari2 jumpe n ari2 gelak guling2..sigh~
huh!! sonok dapat tidoq sampai lebam!!! ngeeeeee~ (^_~)

ok! entry kali ni nak membebel sal kuaq pi wt research utk subjek etnik..tp xmo bebel sal research tu sbb bnd tu RAHSIA!!!! klu nk tau kami wat research ape utk etnik, jgn lupe saksikan kami punye present nnty yer.. :P

okeyh..ni nak cite part mase kami dah habes wt researh..mase tu dah agak petang n perot menari2 mintak diisi..so kami pon melencong la ke persiaran Gurney..sbb ader yg mengidam nk makan pasembuq menari! hihihihih

dekat setengah jam jugak pusing2 cri parking kete..penoh kot parking kt tepi jalan tuh..almaklumlah weekend kan..last2 kami park je kt bawah Gurney plaza...

so kami semua terpakse la menapak utk ke kedai yg di idam2kan oleh si tutt... xla jauh pon..then bile sampai je kami terus pesan makan..si rumate, si rambut kembang n si tudung belit pesan char kuey teow n sy lak try nasi lemak ayam berempah...

n kami pesan jugak Pasembuq menari special...hohohohoho, nk tau npe pesembuq ni d panggil cmtuh?? sbb nye mase die potong2 n letak kuah tuh orgnye siap menari2 lagi ikut rentak lagu.. sgt menarik n tertarik...( first tyme tengok..batak kann??)

biler dah kenyang je sumer tersadai..mane x nye ngan cendol pulut lagi..tp mmg syiok la..korang kne try!! jom tgk gmbr2 yg smpat d snap!! :D



sakura @ Gurney..

Gurney Plaza...

kami n cermin x boley d pisahkan.. (LoL!!)

Pasembuq Menari RM14 (dihabeskan oleh si rumate..die pecinta pasembuq!!)


Cendol pulut (3 star)

Pulut yg berbentuk hati.. (sweet kann??)

sy bersama si tudung belit.. hohohoho~

nak balik da.. @ persiaran Gurney




nota kaki lima : sory to si princess n si kepoh sbb x dpt ikot..laen kali kiter pi lg yer.. xoxoxox~





Alhamdulillah..syukur sbb semuanye da setel n berjalan lancar...

nk ucap terime kasih buat group B1, cassandra, abu sufian n mat.. sonok kerjasama ngn korang.. segala yg kiter rancang berhasil dgn baek.. n tahniah buat ian sbb dpt title best presenter..!!!

okeyh!! at last...dpt jugak edit blog..rindu sgt nk membebel kat cni..hohohoho.. dalam 2 minggu ni sgt2 sebuk smpi kan baju x berlipat, katil x berkemas, meja study bersepah n blablabla...arini ape yg kami dok hadap selame 2 minggu ni dah kami muntahkan semuanya..

ni sume sbb reading YKT 111 yg kne submit arini, n reading YKT 103 yg kene bentang ptg td.. habes je present td aty sgt2 lega..rce cam dah habes final exam lak..hohohoh (over aih!!)

tp seyes la.. mule2 masuk dwn kuliah td agk nerbes n terketar2..tp bile dpt je pegang mike,bercakap smpi x nk berenti..heheheh..tp yg sy terkilan cket mse present td,

sy x dpt bg tumpuan spnuhnye pd audiens..eye contact fail terus!! InsyaAllah akn cube perbaiki dlm present2 yg akn dtg..


utk paper YKT 103 kali ni, kami dpt A utk pembentangan!! (tahniah korang) n terime kasih sgt2 kt prof. Ramli sbb byk bg tunjuk ajar..agk gembira biler prof Ramli bg mark A kt kami..tp die ad komen jugak la..

tyme sy punye part die ckp cmni "mariani, u punye ok..tp byk sgt menggentel" sy pon senyom je la biar pon x paham maksud "gentel" tu kan..then die ckp la byk contoh n ulasan..hohohoho...


n sekarang sumenye da setel..sy dah boleh mandi dgn tenang, da boleh lipat kain, da boleh edit blog,da boleh gelak golek2, da boleh berYM, da boleh bermuka buku, da boleyh attend meeting, da boleh berSMS, n da boleyh buat sume bnda lah.....

setelah 2 hari x tido sy mau tido smpi lebam!! off fon, off fb, off ym..jgn kacau2!! ZZzzzz...sigh~




nota kaki lima : tq to geng MNKL yg byk bg support n utk korang nye present nanti, GUD LUCK!!

perot kenyang..badan sakit..kaki lenguh..mulot da kembang sbb byk sgt gelak!!!!

hohohoho..actually bru je smpi bilek nih..arini ad 2 kelas direct dri kul 3-7 ptg.. then kul 8 kuar balik ngn geng MNKL yg sengal..( si rumate,si rambut kembang, si kepoh n si tudung belit..)


ingt nk kua makan je sbb kami satu hari suntuk makan roti je wt alas perut, tp si rambut kembang la merengek2 nk pi cri laundry beg koz baldinye dah dipecahkan org (padan muke) so kami plan la nk pi Giant.. ( walaupon x tau jalan )

si rumate dgn smgtnye search la google maps nk cri jalan ke Giant..tp last2 kami ikut je arah si tudung belit ckp sbb penin tgk google maps tuh.. alih2 kami tersesat jgk..entah kemane2 ntah die tunjuk jalan..

dah la sy ni yg kne drive sbb si rumate tu nk mnje2 plak mlm ni, penat agaknyer.. keadaan dlm kete lak amatlah kecoh mne x nye deme ni mane leh jumpe..ade je bnda yg nk di gadohkan.. sy yg drive ni smpi tersalah jalan disebabkan diorg tuh ( mmg sbb diorg okeyh)

smpi di satu simpang deme ckp nmpk bgunan mcm Giant..sy ni jalan je la kan konon2 nyer betol..last2 jalan sala,..bleh lak keluar ke highway balik.. n tgh2 jalan tu si rumate boleh plak ckp kt saye, " weh masuk kiri weh...ad jalan tu..turun bawah..boleh uturn balik!!!"

sy dgn sengalnye ikot la ckp si rumate wlupon pelik dgn keadaan jalan yg kecik dan sempit.. rupe2nye jalan yg kami masok tu adalah laluan utk motor jer!!! haish!!!

sy boleh plak break kt tgh2 jalan tu n try utk reverse balik, (agk cuak, takut kete x leh kua) tp di sebabkn ad motor kt blkg, sy jalan jugak siap kene hon lg..deme yg memekak dlm kete tu sumenye diam.. cuak kot..hohohoho

akhirnya kami jumpe jln kua n uturn balik, then singgah stesen minyak Shell, tnye jalan nk ke Giant..then pusing punye pusing kami jumpe jalan nk balik ke usm ( kami pusing satu pulau kot!! ) sy trus drive mghala ke bayan lepas n then taaadaaaaa..smpi jugak akhirnye kt Giant...



bile dah smpi n shopping moping, mkn aiskrim sengget..terus gerak ke sg. ara utk dinner.. sbnrnye sy ngn si rambut kembang teringin nk makan siakap stim..si tudung belit ckp kt restoran tu ikan siakap nyer mmg sedap..so nk try la kn..ni kali ke dua kami dtg makan kt situ..

lpas mknan dah habes kami smbung borak2,, gelak cm cipan tongek n mgumpat.. (ni keje si mulot kepoh ) ad je citer yg die nk smpikan..mulut bergerak kannn..hikhihkihkhik..

mlm ni dpt lg satu pngalaman yg melucukan n x mugkin sy lupe smpi bile2..hohohoho.. walaupon sesat, salah jalan, salah masok lorong motosikal n salah tempat..sgt2 sonok kuar ngn diorg neh.. xkering gusi bile kuar bersama..







nota kaki lima : pesanan kpd pemandu2 di Pulau Pinang tolong behave bila berada d jalan raye.. n kepada penumpang dlm kereta tolong jgn gelak,bising n meroyan okeyh!!!
Next PostNewer Posts Previous PostOlder Posts Home