Yanie Mohd Zaki's

Salam Alykum! :)

 kali ni nk review pasal kenduri angah ciknoniey plak. 
Gila lame! baru nak buat entry kan.. sorryy peeps!
dah basi tp ttp nak buat entry! hahahah
ok! angah ciknoniey kawen 1 Muharam yg lepas,
bersama pilihan hatinya kak Siti Masni
orang kelantan jugak, area Salor je, 
kira dekat je la ngn umah ciknoniey tu, x jauh mane pon.

ok,actlly, ade 3 majlis yg berlangsung,
1st Majlis akad nikah kt rumah kak ngah,
2nd Kenduri belah Kak Ngah
3rd, Majlis sambut menantu kt umah ciknoniey
Alhamdulillah ketiga2 majlis ni berjalan dgn lancar sekali

Ni adalah kenduri 1st dlm family ciknoniey
so kami semua mmg cuak, gementar, menggelabah 
bila angah ckp nak kawen! xready kot lagi.
 ummi n angah plak mmg dah suh ciknoniey yg handle..
hahhaha bidan terjun wedding planner lah kirenye! 
tp x pe, atleast time along nikah nanti x la 
menggelabah dah nak buat semua.
belah kami xla banyak sgt sbb pelamin semua xde pun
yg kena settlekan macam hantaran, bilik pengantin, meja beradab, 
khemah, katering, goodies n tu je la kottt

Walaupon mase tu ciknoniey ade kt Penang,
dpt la jugak bantu ummi ape yg patut
jiran2 sebelah bilik ciknoniey ni pon byk jgk tlg, heheheh tq!

Yang paling seronok sbb angah pilih nk kawen ikut
adat istiadat ketenteraan (one dress)
iaitu kahwin bawah pedang ataupun Sword Barrel wedding
 untuk pegawai-pegawai tentera laut/darat/udara.
(ni yg ciknoniey tau lah)
kalau nak tau lebih lanjut pasal military stail wedding ni
 leh baca kt blog ni

1 family kami rase teruja sbb walupun atuk sedara kami 
bekas kolonel askar melayu diraja dulu
tp kami x pernah pon tgk kenduri kawen yang melibatkan acara
 berjalan bawah pedang atau Sword Barrel ni.
ditambah plak dgn iringan muzik dari Begpipe 
yg dibawa oleh 2 org pegawai
Siap buat raptai lg.
 mmg jam habes la jalan raya dpn umh ciknoniey tu.
naseb baik abg sepupu tu peg. polis,
 so dia n sepupu2 yg lain tolong jaga traffik pd hari tu.

kami adik beradik, sepupu sepapat, aunty, uncle, anak2 sepupu,
ank2 sedara abah semua berkumpul mlm sebelum 
majlis kt rumah kami
abah buat meeting utk agihan tugas
ade yg kena jaga traffic, tgkkan katering, bhgian sampah, bg goodies, 
penyambut tetamun cik noniey? abh suh jd penyelia kpd semua..
hahahah, pangkat nak granddd!

Alhamdulillah hari tersebut berjalan dgn lancar, 
walupon traffic agk sesak
disebabkan kereta duk gerak slow je sbb nk tgk perarakan tu
tp sepupu2 yg macho semua dpt uruskan dgn baik
goodies bag n box yg ciknoniey sediakan semunya habis
makanan dari katering,
 n tambahan yg atok sedare masak semua licin.
Alhamdulillah semua tetamu dpt makan

selain dari makanan dari katering, 
kami pon ade tambah bubur kacang hijau 
sebagai dessert dan juga laksa/ laksam.
 tu utk mereka yg jemu nk makan nasi kenduri lah.
tu pon semua habes.. alhamdulillah xde yang membazir. ngam2 je!

semua sanak sedara berada kt majlis tu kecuali 
achik lah. yg duk jauh kt mesir tu
tp x pe, in shaa Allah kenduri along nnty achik akan ade kan???

so itulah saje review utk wedding angah!
 semoga mereka kekal bahagia hingga ke syurga n bg anak sedare 
yg ramai utk ciknoniey! heeeeee

daaaaa!


Majlis Akad Nikah

 3 dulang je utk akad nikah

mase ni angah duk ketaq!

 seronokkk letewww!

 Alhamdulillah! sah!

Sign~

 Batal air sembahyang

weeeee~

 kami pon nak jugekkk!

sewonokkk dpt kak ipar!


Majlis Kenduri Belah Kak Ngah

 sipa2 utk ke rumah kak ngah

 Gadis dulang

 Hero of the day!

toucup cket !

time running so fast!

sampai dah!

Bunch of smile!

suweeeet!


Majlis Sambut Menantu di rumah Ciknoniey

welcome!

 pink+purple theme!

sebok benorrr!

showtime!

Sword Barrel

 Alhamdulillah, Allah ease everything!

 tabik hormat! 

potong kek plak!

 cantik x kami deco??

Last, bukak hadiah!!

p/s : utk paparan lebih jelas, sila klik pd gamabr,
byk lagi gmbar kt album fb, x larat nk letak banyak2.. heeeeee!


Salam Alaykum! :)

utk entry 1st for 2012 reviews, ciknoniey nak buat entry pasal tragedi yg berlaku sehingga ciknoniey terpaksa bermalam di GH selama 6 hari. tragedi ni betol2 memberi kenangan yg sgt kuat utk ciknoniey.

ianya bermua bila ciknoniey demam pada hari minggu, mase tu, xbawak kete lg, then hari minggu plak, Pusat Sejahtera kt USM ni x beroperasi. Jadinya just telan panadol biasa utk kurangkan panas dlm badan ni. Bukan xnak ke hospital, tp mase tu ciknoniey rase demam biase je n xperlu nak susahkan kawan2 utk kesana.  Pada mlm tu, semput ciknoniey agak teruk. Mungkin sbb sejuk, dan mungkin jugak sbb ptg tu termakan semangkuk snow ice yg dibeli mase jejalan kt QueensBay. Yang boleh buat mlm tu hanyalah sapu minyak panas je lah. Alhamdulillah ok cket.

Esoknya, isnin, hari ke-3 ciknoniey demam, rase penat sgt hari tu. Terus ke Pusat Sejahtera utk amik oksigen. Tp x sangka plak, lepas 2 kali sedut oksigen, semput tu xhilang2 jgk, lagi teruk adelah. Sampaikan Dr. datang check berkali2, siap kene cucuk lagi, pon xberkesan jugak!

Lepas pada tu, Dr. decide utk rujuk ciknoniey ke Jabatan Kecemasan di Hospital Pulau Pinang. Mase tu agak cuak jgk lah. Yelah, kalau teruk je mmg ciknoniey akn dihantar ke sana. Tp, mase tu ckinoniey sempat tanye Dr. tu, "kenape nak hantar sy ke GH? Sy dah teruk sgt ke?" n Dr. bagitahu " kami x dapat nk buat ape dah kat sini. Awak perlu dirujuk ke GH jgk. Awak tunggu, saya akn uruskan". Dr. n nurse terus uruskan kenderaan utk hantar ciknoniey ke sane. Mase tu, ciknoniey tgk, Dr. n nurse kalut semacam. Macam ciknoniey tengah nazak pulak. Padahal mase tu ciknoniey sedar je lg, siap duk sedut oksigen lagi.

Mase tu x terfikir pon nak text adek beradek kt usm neh. Ingt xla serius mane, mungkin kejap je gi ke GH tu n dapat balik semula mcm selalu2. Tp xsangka plak lain jadinya.

Masa nurse n pembantu perubatan lelaki tolak wheelchair ciknoniey ke bahagian belakang pusat sejahtera, ingtkn nk ke mana, rupe2nye depa nak sorong ciknoniey masuk ambulance! mase tu terus dada berdebar2, peluh dah menitik dah, badan dah rase kebas, nafas dah naik turun. tetiba je ciknoniey mcm hilang pernafasan. dah xleh nk bernafas dgn baik, walaupon mase tu masih lg ambil oksigen.

Mase dlm ambulance, ciknoniey sempat text kt Qiqi je, Bagitau dia yg ciknoniey dlm ambulance n ontheway ke GH. Mula2 dia ingtkan ciknoniey main2, yelah, budak2 ni selalu jgk duk bergurau masok2 spital ni. Last2 kena betul. Mmmg padan muka lah. Lepas sent je msg kt Qiqi, pernafasan ciknoniey dah x menentu, telefon kat tangan dah tercampak dari tangan. Ditambah pulak dgn kelajuan ambulance mase tu, bergoyang2 ciknoniey dibuatnya. Mmg macam pelesit driver tu bawak. Dah la bunyi siren ambulance tu kuat gila. Nurse kt sebelah rasenye dah berpeluh tgk keadaan ciknoniey mase tu. Tak sampai 15 minit ciknoniey dah sampai GH. Bayangkan betapa lajunya brother tu bawak.

Mase turun dari GH, ciknoniey masih sedar lagi, cuma dah terlalu penat rasenye, klu mase tu ciknoniey xdibekalkan dgn oksigen, dah lame dah rasenye putus nyawa ni. Alhamdulillah, Allah masih bg peluang.

Lepas je turun dari ambulance, ciknoniey disambut oleh beberapa pembantu perubatan di GH, mase tu ciknoniey dpt dgr suasana yg cukup kelam kabut. Ciknoniey terus dimasukkan ke Zon Merah. Sepants kilat, pembantu2 perubatan dan doktor2 yg ade kat situ membantu ciknoniey dgn serta merta. Mase tu ciknoniey rase dah nak putus nyawa dah. Macam dah xda harapan, pernafasan ciknoniey makin lama makin perlahan. Sampaikan pembantu perubatan kat sana duk tampar2 pipi n tangan ciknoniey, Tak bg ciknoniey tutup mata. Mase tu jgk, mengalir air mata ni. Terngiang2 suara ummi, abah dan adik beradik yang lain. Sempat ciknoniey berkata2 dgn diri sendiri, jika berakhirnya hayat ciknoniey tika itu, ciknoniey minta diampunkan dosa oleh ummi n abah. Dihalalkan air susu ummi yg ciknoniey minum selama ini.

Namun, kuasa Allah itu mengatasi segalanya. Ciknoniey cuma "mati" seketika, Bila ciknoniey buka mata, ciknoniey masih lg berada di Zon Merah dan keadaan juga terkawal. Di kiri kanan tangan penuh dgn wayar yang berselirat, jarum juga sama. Alhamdulillah syukur, "aku masih hidup!". Seketika kemudian, ciknoniey terpandang pintu automatik di Zon merah tu, bila seorang Dr, keluar, ciknoniey dpt tgk wajah insan2 yg ade disitu. Air mata terus tumpah bila melihat ika, yuss, Cassie, n qiqi. Mereka dtg rupanya. Mase tu ciknoniey x mampu tersenyum utk bgtau mereka yg ciknoniey baik2 je.

Senja petang tu, ciknoniey dah pun keluar dari Zon Kritikal, Dr. bagitau yg ciknoniey terpaksa tinggal di wad utk beberapa hari sbb mereka suspek ade jangkitan kuman kt paru-paru. Mase tu risau jugk. mcm mane nak study klu terpaksa admit kt ward?? dah la tgh minggu study week, exam tinggal lg seminggu je lg. boleh ke study kt hospital?? tp ats nasihat Dr. ciknoniey bersetuju utk masuk wad ptg tu.

ciknoniey ditempatkan kt wad utk pesakit yg ade masalah paru-paru. mula2 masuk tu seram jugak lah. mcm2 jenis pesakit ade, yg kritikal pon ade jgk, tp ciknoniey rase, dlm wad tu ciknoniey kot yg paling muda skali. hehehheheh. lepas je daftar semua, dah dpt katil. Mula2 tu mcm xselesa sgt. Wad tu sgt penuh. pastu xde bantal pulak. Laci pon xde. Sedih jgk mase tu, nurse mcm xnak amik peduli je. Tak lame tu adek beradek usm dpt cri ciknoniey dlm wad tu. Deme la yg banyak tolong minta itu dan ini. Lengkapkan itu dan ini. Depa ad bgtau ciknoniey yg depa dah pon call abah ciknoniey  Sebelum tu. bila teringat abah, nak nanges pon ade mase tu. Tp mse tu ciknoniey perasan, kwn2 cuba utk gembirakan ciknoniey, mcm biasa buat drama, buat lawak bodoh n mcm2 lg. ciknoniey pon ade perasan yg depa dah siap2 bawak beg baju ciknoniey. Dlm tu ade tudung, baju, seluar, kain n semuanyalah. pandai jugak diorang ni cari. terharu sgt2. tq sgt2 terutamanya rumate.

Mlm pertama kt sane mmg xdpt tido lah, penat lg mase tu, nk bercakap pon x boleh sgt lg. Dr, kerap sgt dtg kt katil utk amik darah, masukkan air, cek itu dan ini. Rimas pon ade. tp nak baut cmne, nak sehat kan. terpaksa lah ikut prosedur hospital tu. mlm tu jgk abah n ummi call. Risau betul diorang dgr ciknoniey kene tahan wad. Abah ckp klu x serius n boleh keluar cepat, abah n ummi xperlu la nk dtg penang ni. Ciknoniey ok je kalau diorang x datang. Tak nak la susah2 dtg dari jauh klu penyakit tu x serius kan.

Tiap2 hari Dr duk ulang benda yg sama, asyik2 cucuk jarum amik darah. Tangan ciknoniey mase tu dah kebas, lengan pon dah biru sbb byk kali cucuk jarum. sakit sgt mase tu. Ada sekali tu smpai darah terkeluar sbb luka jarum yg Dr cucuk tu. Ngilu kot bila tgk darah2 yg keluar tu. Rase nk geget2 je Dr. pelatih tu! dah la salah cucuk! ingt tgn ciknoniey ni die punye eksperimen ke ape?? dari segi makan lak, mcm biase lah, makanan hospital, mane nak selera makan, tp ttp habes jugak mase telan tu. Kang klu x makan lapar lah pulak. Tak kan la duk hospital pon nk mogok mintak mkn sedap2 kan Ade sekali tu rumate belikan bubur McD. fuhh seleralah makan! habes semangkuk!

Sepanjang 6 hari kt GH, ciknoniey xputus2 terima pelawat. Alhamdulillah, terima kasih Ya Allah, kerana Kau kurniakan aku orang2 yang sgt mengambil berat n menyayangi aku di saat aku berada jauh dari keluarga. Mase tu ciknoniey fikir, ummi n abah tak datang pun xpe sbb ciknoniey ade ramai sgt kwn2 kt sini. Pensyarah pon ade jugak yg dtg. Ade 1 hari tu, mcm rombongan pon ade, ramai sgt yg dtg mase tu, kwn2 usm lah kan, smpi penuh la tmpt ciknoniey tu. Terharu sgt2 sbb mereka sudi dtg melawat. Yang xdpt dtg pon, siap call lagi dari jauh membebel suh jaga diri n mkn ubat! (prof. Mat la tuuu).  Yang datang tu pulak bawak mcm2, ade bawak kek, susu, buah, biskut, vitamin, maggi n majalah mangga pon ade! rase disayangi sgt2 mase tu! heeeeee :)

Hari keempat abah call n ckp abah akn dtg ke penang hari tu jugak. ummi pon dah apply cuti dah. Mungkin diorang risau sbb ciknoniey xde pon tanda2 akan keluar wad mase tu. Dr. pun xde ckp ape2 pasal jangkitan kuman kt paru2 tu, cuma dia ckp x yah risau. depa asyik duk bg ubat yg same je. Ade satu ubat tu depa cucuk dlm air garam yg masuk dlm badan ciknoniey tu, ubt tu sakit sgt bila dah mengalir masuk dlm badan ciknoniey. serius! sgt saket! sampai satu hari tu, ciknoniey merayu dgn Dr. yg ciknoniey dah xnak depa masukkan ubt tu dlm badan. n Dr. bg ciknoniey skip ambil ubt tu utk sementara. Tp, selang sehari dia bg jugak ubat tu! sedeyh! saket! :'(

Dalam mase yg same, wad yg ciknoniey duduk tu tiap2 hari boleh dikatakan ade kematian. tiap2 hari tgk org mati depan mata. MasyaAllah, sgt2 menakutkan dan menginsafkan jugak

Ptg hari ke empat, abah n ummi selamat sampai di GH, menitis air mata juga mase peluk cium dengn ummi dan abah, rase ciknoniey dah menyusahkan abah terpaksa drive jauh. Nampak sgt wajah keletihan abah mase tu. maafkan kakak ye ummi dan abah. :( Lepas je ummi dan abah dtg, ciknoniey dah jd ceria cket, walupun x boleh nk ckp banyak, atleast ciknoniey senyum je mase abah n ummi ade d sisi, rase dah bersemangat semula utk makan ubat n cepat sehat!

dlm mase duk saket2 kt GH tu, ciknoniey sbnrnye sempat jd model utk medical student buat test! heeee, mungkin sbb Dr. tu tgk ciknoniey ni x berape teruk sgt tu yg dia minta tlg jd model utk student deme buat test kat situ. siap dpt bayaran tau! 1 sesi Rm30 hengget, ciknoniey dpt buat 3 sesi je, sbb selebihnya dah xmampu buat. semput dah teruk sgt dah lepas tu. so dpt la jgk duet poket Rm90 hengget! Alhamdulillah!

Hari keenam, ciknoniey minta dgn Dr. untuk keluar dari wad. Lagi 3 hari kot nak start 1st paper. Mane nak study lg. Mulanya, Dr. agak keberatan nak bg, tp ciknoniey buat rayuan jgk, siap berjanji utk dtg checkup n xkn skip makan ubat. ciknoniey bgtau, bila 1st paper dah habes, ciknoniey akn balik kelantan, n akn smbung rawatan kt sane. Lepas sesi pujuk memujuk, akhirnya Dr. benarkan juga ciknoniey balik. tp bukan balik dgn tgn kosong, penuh dgn ubat! errrrkk! nak muntah tgk!

Alhamdulillah, lepas je ambil 1st paper, terus balik Kelantan dgn abah n ummi. Mase tu naseb baiklah ade gap 2 minggu dgn 2nd paper. So boleh balik berehat di kampung. Bila kt kampung, ramai jgk yg dtg melawat, sedare, kawan2. tq utk semua yg dtg n amik berat. sgt2 hargai.

Pengajaran utk ciknoniey n kwn2 jgk, jaga kesihatan. Klu rasa nk demam ke ape, terus je pi hospital, sebelum jadi lebih teruk yeee. Tragedi ni ciknoniey xkan lupa sampai ciknoniey mati sbb dah rase "mati seketika" :(

Tragedi ni jgk ade drama nye tersendiri. Hanya adek beradek ciknoniey kt usm ni je yg tahu. papepon tq korang.. tq sbb jaga ciknoniey sepanjang berada di GH ^_^


  tiap2 hari mereka dtg.. sayang korang :'(

muke sememeh nak nanges





Salam Alaykum! :)

hye uoolll semua! 
ahad lepas boss bg kami cuti!!! yeaayy!
n guess what?? we oolls plan for a picnic!!
last minute plan actually..
that was really2 awesome day! juzz love it!
we go there convoy with 4 cars n about 16 of us!!

we leave from usm about 11.30 a.m and arrive there in 1 hour.
dekat je ponnnn~
lepak2 kat sane, mandi manda sampailah kul 5.30 ptg!
rase mcm xmau naik okeyh! seriusly best!
tp mase tu air agak deras, so kami x berani nk ketengah. 
duk sipi2 je.. heeeee

mase ndway nak gerak balik usm,
kami singgah lunch, actually late lunch kat Nasi Ayam Periuk Besar!
Kedai tu just jual nasi ayam je n the taste was really good instead of murah lah!
serius tau! lg murah dari nasi ayam kat Tesco sungai Dua ni.. heh
kalau korang ke sane it's recommended la..

so kami smpat jugak snip snap muke2 batak air sejokkk!
aksi2 yg mendatangkan kontroversi sila jgn tgk! hahahah
daaaa!

 kami suke bunyi hutan!

 anak-anak bermain air :)

we love to do this!

nak balik dahhh.. byebye sedim!!

Late Lunch @ NAsi Ayam Periuk Besar!
Salam Alaykum! :)

hyeeee!
Semua dah tau kan yg ciknoniey n kwn2 Social Campaign (group FYP)
stay kt usm ni utk 2minggu, dlm mase cuti sem sebulan neh.
orang lain duk syiok kt umah, kami bersengkang mata lg kt sini
but its ok! yg penting kami punye FYP nnty berjaya!
GAmbateh!

so, last week kami dah setup one day utk kemas2
 bilik Social Campaign
kami diberi 2 bilik, bilik turun-temurun,
senior2 dulu pon duk guna bilik yg tu jugak.
oleh kerana dah setahun bilik tu x digunakan,
jdnya, agak bersepah cket lah
so aritu kami dah same2 pakat gotong royong cuci n kemas bilik2 tu
kami sapu, mop lantai, cuci tingkat, susun atur perabut.
Alhamdullillah, buat ramai2 cepat je dapat siapkan 2 bilik tu.
tq utk team SC sbb kome sgt rajin!
thumbs up!!

 Bibik kami! ^_^

 Protection! hahahah

 khazanah Social Campaign turun-temurun!

penuh barang!

 =)

Lepas da cuci, sambung meeting!

 rupa baru!

mukabusukcikkibombom
Salam Alaykum! 


Harini baru datang mood nak menaip. Entry kali ni mungkin agak panjang sikit lah, banyak benda kan nak cita, sebelum ciknoniey buat entry pasal 2012 review, harini nak story dulu pasal TEMAN SEBILIK a.k.a rumate lah kan. ni story terbaru lah kirenyee. Panas2 lagi. Masih terkesan kt hati ni. Mungkin agak emosi n sedih sikit, tp layankan aje yeee :)

Julai 2010, adalah bulan d mana ciknoniey mendaftar masuk menjadi pelajar sepenuh masa di Universiti Sains Malaysia, Kampus Induk Pulau Pinang. Malam sebelum hari pendaftaran, ciknoniey xdpt tido dgn lena. Terfikir2 tentang rumate yg akn ciknoniey dapat. Sebelum tu, ciknoniey dah review keadaan hostel yg akn ciknoniey menginap iaitu Desasiswa Bakti Permai. Kat usm ni, 1 bilik hanya dikongsi berdua shja so terfikir jugak lah, sapelah yg akn jd rumate ciknoniey mase tu, risau sgt takut xdpt nk adapt dgn perangai ciknoniey kan. Tp oleh kerana masa zaman sekolah menengah dah biasa duk asrama, so ciknoniey fikir, tu bukanlah perkara yg besar. Lame2 nanti pasti ok! :)

Mase hari pendaftaran, ciknoniey daftar masuk dulu, dapat bilik 009, ground floor (asrama 1 tgkat je) dapat tingkat bawah adalah 1 kegembiraan n kepuasan utk ciknoniey (mase tu lah) sbb xperlu nak angkut beg naik tangga! hehehe, setengah jam kemudian, rumate plak daftar masuk. Mula2 tu segan lah jugak, ye lah, baru2 kenal kan, pastu tetiba dgr dia dok menjerit kt luar pintu, rupa2nya dia dah jumpa kwn die yg same2 study mase Diploma dulu! mase tu dlm hati ciknoniey, "dia jumpa geng dah! mati aku!" bukan ape, bila dah ade gang yg kita kenal, so nnti mesti die duk ngan geng dia je kan. tu je yg buat ciknoniey risau! huhuhuh

nama rumate ciknoniey tu Nur Atiqah bt Baharudin, kami panggil dia ika je, n kwn Diploma dia tu nama Sharifah Nor Fazlina, kami pnggil kakpah je!

malam 1st tu, mula2 kami ber awak saya lah kan, baru kenaaaallll malu2 lagi! Last2 panggilan tu kami tukar jd aku kau! lagi selesa! lagi best! n lagi mesra! Selain dari dia, ciknoniey pon rapat jugak dgn kawan diploma dia tu, selalu dtg lepak bilik kami. Dah jd mcm 1 geng dah! Seminggu orientasi, mesti kami pi same2! Mase tu dah seronok dah sbb fikir dah jumpa kwn 1 kepala. Ummi abah mmg xcall dah. Dah boleh bawak diri katenyeee. Tak sangka dia pon mcm ciknoniey jugak! lagi teruk kottt! hahahaha Alhamdulillah, kami serasi. ^_^

so sepanjang sidang tu kami memang same2, join MPD, pi kelas sekali, makan skali, pendek kata, mmg banyak benda yg kami buat same2. name lagi rumate kan, 1 pusat pengajian plak tu. Mmg x leh nak lari mana dah. Perangai pon dah lebeh kurang same dah!

Masuk tahun 2 plak, kami dah boleh pilih major n minor masing2. Ika pilih Broadcasting n ciknoniey pilih Persuassive. Tp ika n kakpah sbnrnye lebih advance dari ciknoniey, deme kan dari Diploma, so mase ciknoniey tahun 1, depa dah jd tahun 2, sbb nye depa buat pengecualian unit. Sayangnya, kak pah je dpt skip setahun n ika dpt skip 1 sem je tp its ok lah kan, depa dah byk blaja mase Dip dulu, beza ngn ciknoniey yg masuk guna STP ni. Mmg kene blaja semua lah! huhuhu

Mase ciknoniey tahun 2, kami masih lagi jd rumate, d sebabkan kami ni exco MPD ( Majlis Penghuni Desasiswa ), kami diberi peluang utk pilih rumate dan jgk pilih bilik sendri. Jadinye kami fikir utk stick pd bilik yg sama n rumate yg sama, sebab dah terbiasa duk skali so nk ubah pd rumate lain mcm x best pulak. Jdi dpt lah duk sebilik utk tahun keduanya. Tu pon kami join lg MPD sebab nk duk sekali utk tahun ketiga plak.

Mase tahun kedua ni, walaupon kami dah berbeza major n minor, kami still lg same2. Walaupon kelas dah byk yg x sekali, tp time makan, time kemas bilik, tgk movie, pi pasar malam, makan maggie still jugak kami buat same2. Keluar sekali jugak dgn adek beradek yg lain cassie, budin, yuss, qiqi, wan nash, soleh, inas n semua2 lah.

Masuk tahun ketiga, kami sekali lg jadi rumate, tp kami bincang utk tukar bilik, kami mintak nak duk bilik 008, xjauh pon, berdepan je ngn bilik lama. Jadi dapatlah duk bilik baru. Bukan x sayang dgn bilik lama tu, cuma nak tukar angin. Byk kot kenangan kat bilik tu. InsyaAllah ciknoniey xkan lupakan semuanya. :) Masuk bilik baru, hidup lebih ceria, ade jiran2 yg best! pemandangan yg cantik, sejuk, xde nyamuk n dpt buka tingkap waktu malam! best! utk tahun ketiga, mcm biase, kami masih lagi buat ape yg kami selalu buat, n same2 buat. xde yg berubah pon, semua still same mcm mase kami 1st year dulu. kami borak, gelak xingt dunia. semuanyalah n kami jugak buat keje part time!! jual waffle!

Penghujung Sem 1 tahun 3, sebelum hari tu tiba, ciknoniey dah banyak fikir, mcm mane ciknoniey nak hidup utk 5 bulan yg akn dtg tanpa ika, ciknoniey xdpt tido kot, dlm kepala ni xtaulah fikir apa, risau, resah. Rase mcm nk hilang sesuatu. Tp seminggu yg terakhir tu ciknoniey betul2 manfaatkan masa2 yg ade. Ciknoniey tau, mungkin semuanya xkan boleh diulang sekali lagi. Jadi, apa yg ciknoniey boleh buat hanya pahatkan semua memori tu dlm kotak fikiran ni n jadikan hari2 yang terakhir tu adelah kenangan terindah buat dia.

Hari2 terakhir dia kat sini, mcm2 yg kami buat, berjalan, keluar makan, lepak tepi pantai. seronok. Rase nak hentikan saat-saat tu. kami ke Gurney, Padang Kota, Bukit Bendera, n byk lg tempat! then, mase kami hantar iema ke stesen bas, iema nanges mase tu. Ciknoniey pon ade terase jugak! Mungkin ciknoniey pon mcm tu mase hari terakhir ika nnti. :(

Malam terakhir, ciknoniey tumpang tido bilik mas, ika pon sekali. Malam tu kami same2 tido kt bawah. Ika dah tdo dulu sblum ciknoniey. Mlm tu rase pelik sgt, mlm terakhir utk ade dgn dia. xleh nak tdo. Mmg terkeluar jgk air mata ni. malam tu sempat jugak ciknoniey mengimbau saat2 kami mula2 kenal dulu, menangis dalam tawa jugak lah. (mcam drama kan.huhuh) 

20 Januari 2013, Hari tu tiba jugak, pagi tu ciknoniey ade meeting dlm kul 10 n ciknoniey xnak pi meeting sebelum family dia sampai. Kononnye nak hye hye! bye bye! lah. Ciknoniey tunggu sampailah family dia dtg jemput. Mase tu klu boleh ciknoniey xnak pon tgk die pegi. Tp akhinya nanges jugak mase salam ngn mama dia. Dah sebak dah dlm dada ni. Mase salam n peluk cium dia, ciknoniey sempat mintak maaf n mintak dihalalkan semuanya. n ciknoniey jgk mintak supaya dia x lupakan kami kt sini. Ciknoniey xnak lame2, sbb tau die yg drive balik kl mase tu so xnak la nanges2 sampai dia terganggu nnti. Jadi ciknoniey lepaskan pelukan n biarkan dia pergi. Lepas tu apelagi terus naik kete n sambung nangis dan2 tu jugak!! heheheh!

Mase dekat meeting, semua tegur sbb mata n hidung merah je. Rase mcm xnk je pi meeting tu, malu kottt, tp redah jelah.. ciknoniey mungkin susah cket kot nk tunjuk perasaan tu, tp sbnrnye mmg syg la kt dia. rumate kot. 2 thun stgh same2. sebilik, kongsi rahsia, kongsi rasa, kongsi maggi! byk rahsia dia yg ciknoniey tahu, masalah, perasaan yg dia rase semua dia bgtau. Kami kongsi semua tu selama 2thun stgh ni. 

Mlm pertama di bilik lepas dia balik, ciknoniey rase pelik sgt. Walaupon mase tu ade rumate sementara, tp mcm xde je. mcm sorang2 je kt bilik tu. ciknoniey teringat dkt otomen milik ika. rindu plak dkt sigemok tu. tgk bawah katil die dah kosong, cadar purple dia dah xda, mangkuk maggi n gelas kopi dia yg besar tu pon dah xde atas meja. Baru ciknoniey teringat yg dia dah pon tinggalkan usm. Rase sunyii sgt bila xde rumate ni. Bila dia ade, kami asyik gaduh, bertekak, jerit menjerit, kutuk mengutuk n mcm2 lah. Lepas ni x tau lah nk gaduh ngn sape plak kannn T_T

Sepanjang 2thun stgh kami kenal, ika tu agak gila sikit lah, lebih gila dari ciknoniey kot. Die suka gelak kuat2, buat memek muka yang buruk, (mmgburukgila), lg2 bila dia buat muka dgn gigi dia tuuu. Then dia paling suka kentut dalam bilik! Lepas kentut boleh plak sengeh2 kt ciknoniey kan, kira buat muka x salah lah. Die jugak suka buat something yg dia rase betol pd dia n x menyusahkan org lain. Tu stail die lah ciknoniey kira. n dia klu x suke seseorang tu dia mmg xkan suke lah. Mulut dia pon agak boleh tahan lah, lepas jugak kdg2. Sentap kott sape yg penah kena tuuu. Pastu dia pon jenis yg syg betol kt org2 sekeliling dia. Walupon dia x tunjuk, tp kami tauuuuu. Kan kawan2??

Dgn ciknoniey mmg dia byk berjasalah. Selalu ni membebel. Ade je bnda yg die nak bebelkan. Biaselah ciknoniey ni kan berpenyakit. Die tu dah jd mcm nurse dah. Kdg2 klu ciknoniey minum soft drink mmg akan kena lah! Dia kn ckp cmni " minumlah lagi air tuuu, hospital tu mmg sedia untuk kau jee" sentap x? hahahah. Pastu same jugak klu ciknoniey geget ais, (fevret kottt) dia akn kate "haa telan lah lagi ais tu, xpe, hospital dekat je" hehehhe, kenangan betol. n klu kami tgh cuti sem, die akan msg cmni "mek, hang bila nk balik usm?". mmg tiap2 kali cuti dia akan bg msg cmni. Setiap kali! Klu pi teso ke, mydin ke, time ciknoniey nk beli ape2 brg yg dia rase x perlu, dia kan ckp cmni "jgn membazir! ko mmg suka beli barang2 yg merepek!" smpi skrg klu pi tesco, ciknoniey mesti xjd nk beli brg2 merepek bila ingt kt dia. (kira boleh jimat cket laaaa) hahahaha

Mase ciknoniey saket plak, mmg dialah yg byk bantu. Kdg2 klu saket demam, dia yg bawak ke klinik, klu kaki ciknoniey cramp, dia lah yg selalu bawakkan kereta. Klu di ikutkan mcm2 yg dia dah tolong. InsyaAllah, xkan ciknoniey lupa apa yg dia dah buat selama ni. thank you babe!

so itulah cerita teman sebilik ciknoniey kt usm ni utk 2 tahun stgh yg lalu. insyaAllah walupon kami dah x sebilik, hubungan persahabatan tu masih utuh, masih kekal n insyaAllah bepanjangan lah sampai akhir hayat nnti. ^_^

utk ika, walaupon aku ni susah nk tunjukkan perasaan aku, tp aku rase ko tau yg aku sayang sgt kot dekat kau. Kau byk bantu aku n dgr masalah n bebelan aku kan? thank you weh! aku hargai sgt2. Maaf lah klu aku xkol kau ke, msg ke, aku xnak nanges depan budak2 tuuu.. ko tau kannn.. Apepon aku doakan kau cpt2 dpt kerja n cpt2 kawen jugak! jgn lupekan kami kt sini. InsyaAllah kita jumpa mase kau konvo nnti. Aku sayang hang weh! :D















video 


video terakhir bersama :')



wajah2 sepanjang 2tahun setengah ini akan ku kenang! pasti! terima kasih sahabat! :')

Next PostNewer Posts Previous PostOlder Posts Home