Yanie Mohd Zaki's

Assalamualaikum...

hye uollsss semua.. ade sehat kah??
ciknoniey alhamdulillah sehat2 jee takat ni..

owh! rasenye maseh belom terlambat utk ciknoniey 
ucpkan selamat bercuti
n selamat bergumbira selama sebulan nie..
eheh! cuti sebulan jerk??
ok la kann daripada xcuti lgsung.. =)

Alhmdulillah.. dah habes utk sem 3..
cepatnye mase berlalu kan..
tinggal setahun stgh lg utk tamatkan degree kt usm
xsabar nk tunggu konvo..hahahah! over x??

okeyh.. sebelom bercuti hari tu, 
byk sgt entry yg ciknoniey nk buat tp xdan masa la plak
ble balik cuti awal2 hari tu kojenye nk membongkang je
skrg bru mood hupdate dah smpi..
so jgn terkejut klu pasni ade berderet entry yg ciknoniey buat
keep waiting ya!!

okeyh! selamat bercuti kawankawan! =)
Salam utk semua kenkawan cik noniey, hopefully semua sehat n senyum sokmo keyh.. =)
arini cik noniey sempat pi ziarah sedare yg dapat baby baru , alhmdulillah selamat bersalin anak ke-3 n yg ketiga ni pon boboi.. xdek rezeki lg nk dpt gugurl.. da 20 hari baby tu kuar jenguk dunia.. sgt comel n namanye rezki.. (xtauplaknamepenuhnyeape)
si rezki ni mmg comel! mase dok pangku die,Ya Allah, sweet nye rase, ciknoniey pon same la ngn dekna, kami mmg suke budakbudak, pantang jumpe baby mesti berebut nak pngku, tu yang mase ciksue ajk pi ziarah baby cepat jeee mengekor.. :) kami selalu je suh along n angah cecepat kawen! x sbr nk ade ank sedare sndri! penah skali dekna suh ummi bg adik kt die! hahahahah (cukup2lerdikkhangsorangponjenuhnakmelayan !)..
so dalam dok brok-brek ngn mereka-mereka td, sempat jgk golongan ibu-ibu dok menanya sal ciknoniey.. paham2 je lah bile dah dok ngan mereka ni kan, mase mula2 nk pancing, deme tnye dlu bile habes blaja? tau je ciknoniey ade 1 thun lg kt usm tu mula la soklan2 cepu mas kuar.. errkkk?
umur bape dah skrg? dah ade ke? org mane? bila nak langsung? siap bg cdangan lg soh langsung skali ngan along n angah... memang xla... (nnti x dapek byk hadiah) hahahahah...ok! jokes! mase tu cik noniey senyum je laaa.. kang klu melayan meleret pulak bnda2 cmni.. ^^
ekceli, bukan ciknoniey x mo jawab, rumit tauuuu.. x tau nk jwb cmna, salah jawab kang, deme salah faham pulekkk... so jln terbaek senyum jeee.. biar ummi je yg bg jwpan.. heheheheh. cool x?
tp mungkin jgk deme tnye cmtu sbb umur ciknoniey pon dah 2+++ kannnn.. bukan nye makin mude.. seb baek kedot2 x banyak lg ni haaa...tq vco..(promotejap) hihihi. agpon sedare ciknoniey yg lebih mude pon ramai yg bakal kawen tahun ni, sbb tu la kotttt... =)
sape yg xnak kawen kan? korang xnak? dapat pegang 'title' isteri, ibu, tu semua perasaan yg x sabar ciknoniey nak rase, tp mungkin masenye lum tibe lg.. lgpon skrg ni komitmen maseh pd pelajaran, tp ciknoniey pon x tolak klu dapat jodoh awal sekalipon maseh beljar, tu semua urusan DIA, hnya Allah yg tau pe yg terbaek buat kita.. ye x??
isu kawen ni sensitif sbnrnye, cmne ye nk ckp.. tp klu mereka2 yg boleh rase, mmg akan rase 'feel' sensitip tuh, mmg akn sentap punye, lg2 pompuan kan, lumrah ler tuuu.. makin meningkat usia, makin kerap isu ni b'legar kt kepale, kite semua bukan nk fikir pon, dah mmg masenye kene fikir, tp pape pon, jgn berhenti berdoa dan berharap semoga kita semua dapat jodoh yg baik, yg dapat pimpin kita smpi syurga =)
tp, utk dapat suami yang soleh, kita pon kene la jd solehah, sbb Allah dah kata, "lelaki yg baek hnya untuk perempuan yg baik" n begitulah sebaliknya. kita sendiri pon kene useha utk jd yg terbaek dimata mereka yg bakal jadi imam kita nnty. insyaAllah. jgnla terlampau memilih, nak yg cmtu, yg cmni. B'iman, keturunan yg baik, hormat org tua, ade kerja pon dah ckup baik. yg paling pntg dpt trime kite seadanya dari semua segi.. tol x?? 
nak kawen memang x susah, juz ijab n kabul je yg utama, tp byk persediaan yg perlu dibuat sebelom nk kawen neh, dari segi mental, fizikal, byk yg kne explore, kne blja ilmu rumahtngga, blja utk jdi isteri, ibu, perlu tau tnggungjwb pd suami n anak2, bukannye kawen tu mcm maen pondok2 yee. kewangan pon pd cik noniey harus ade, sbb zaman skrg ni semua bnda gune duit, makin hari makin meningkat, so bnda2 cmni kite kene fikir n sedia klu betol2 nak kawen..
kawen tu bukan utk sehari, sebulan dua or setahun dua, jadi perlu amik kira semua bnda2 tuh.. klu boleh nak kekal smpi syurga kecuali klu dah smpi mase tu, bercerai roh dari jasad laen la kannn.. mcm ciknoniey, xnak la menyusahkan ummi n abah  bila dah kawen nnty, so dari sekarang dah mula menabung utk mase depan, bkn setakat utk kawen, tp utk futher stdy, beli itu dan ini n mcm2 lg lahhh.. yg pntg bayar pinjaman degree 15 ribu (mintak2adepotongan).. owh! byknyeeeeee~
fikir2kan.. ok.bai !!
[ KOPIPES ] : Jawapan yg sesuai bila di tanya tentang perkahwinan =)
Knpa lmbat? = Kerana Allah tahu masa yg terbaek utkku..
Dah b'punya? = Ya... kerana setiap org telah ditetapkan jodoh masing2 ^^
Siapa? = Nanti Allah akan perkenalkan padaku... insyaAllah.. :)
...Bila ? = Bila kami dah dipertemukan.. insyaAllah jemput datang ke majlis kesyukuranku nanti.. ^_^
p/s : Jgn dok slalu tanya bila org tu nak kawen. cepat, lambat, siapa dan bila, smua tu rahsia DIA, n semuanya terletak kt tgn Allah.. smpai masa nnti Allah akn bongkarkn jugak.. juz wait n see what Allah plan for us ^_^
 wahai wanita solehah
jgnlah risau akan jodohmu
kerana muslimin yg bijaksana tidak akan terpaut pada wanita hanya
kerana kecantikan, lirikan senyuman, pd bicara manja yg menggoda,
mehupun pujuk rayu, seorang wanita yg meruntuhkan imannya,
telah tercatat seungkap nama lelaki di 'luh mahfuz' utkmu
cuma peribadinya ditentukan oleh sejauhmana ketinggian peribadimu
jika kau tetap di atas jalan yg diredhai,
insyaAllah.. si dia turut berada di jalan yg sama..
wait3x
 ~permataagama~
 ^____^

salam...

ciknoniey nak hupdate sal kami punye
 plan utk prankk diva yussss 4 his becoming birthday on 19 jan
yg dah kami buat td

y tonite??
sbb diva tu dah balik mase tarikh tu n kami pon ade paper haritu
so bnda ni baru di rancang semalam sbnrnye..
asalnye plan ni hasil idea si rumate..
tp ciknoniey plak dikatenye masterplan..
hahahahah

okeyh..disebabkan mlm td kami ade discussion utk 
paper tech comm so kami pilih utk prankk die mlm ni jgk.. 
kami plann utk simbah je die dgn airr..
(sebabxdabajetnakbelikekbagai)
biase la kan hujung2 sem ni..keringg uollsss
hahahaah

cik noniey maseh ingt 2 minggu lepas time stdy week
si diva ni ade la kol ciknoniey habaq nak prank si cassy 
on her birthday siap plan nk gune teloq n tepung bagai,
tp x jd sbb si cassy ni allergic dgn bnda2 cmtu..
(sayangrambutletewwww)
 pastu die ckp nk prank cass dengan simbah air
last2 die plak yg kne simbah!
hahahahaha

so sebelum kami pi discussion tu cik noniey dah pesan 
kt mereka2 yg terlibat suh siap2 bawak air lam botol..
naseb baek x bawak segelen airr...
heheheheh

pas habs discussion, kami ke ivory utk dinner..
dinner ke?? dah kul 11 kottt, kire dinner+supper la kannn

kat sane ciknoniey plak mention yg nk wt game sbb 
stress sgt asyik membace je kann
sbnrnye mention cmtu sbb nk tarikh si diva nasrul
die kan dok tekun so bila dah ckp cmtu atleast ade sbb la die 
nk pi padang kawad balik xde la si diva yusss pelik kannn..

n mase kt padang kawad ciknoniey pon bg la
 arahan utk mulekan game
buat segi tiga bagai lah... idea si diva bulu leteww
n bila aje semua dah ready kami pon simbah la dengan airrrrr
sonok bile tgk die basah...hahahahah (gelakjahat)

so mlm ni kebasahan n kesejukan la si diva yusss tuuu
tu la selalu sgt kenekan org tgk2 die pon terkena jugakkk
jatuh saham okeyh balik bilek basah kuyup..
hihihihihihi

ok lah.. tu je kronologi utk prannkk mlm nie...
harap2 si diva yusss xmarah ciknoniey yerrrrrrrrrr
laen tahun kami buat lebih kaw2 punye
ngehngehngeh

k.bai!



ishhh..tudung kelepot! muke ciknoniey cam teeeeeeeeeee! grrrr!

video


hye uolllsss!

okeyh entry hari ni ciknoniey nak kongsi lirik lagu
blog ciknoniey yg wink! wink! ni...
hehehehhe

kalau ade yg ikuti blog neh mungkin perasan
yg lagunye dah b'tukar
1st time ciknoniey dengar lagu ni teros jatuh hati (gituuuuuu)
bkn peeee..sonok dgr lagu ni....
cam... sonok lahhhh!!!!

tp ade jgk member2 (usm) xdpt nk dgr lagu kt blog neh
sbb usm dah blok ytube..
tp cik noniy boleh je aksesssss
(huntungsiketlaaaaa)

tgk pd lirik nye cam sweet2 gitoooohhh
(memangsukeyangsuweetsuweetjeee)
so korang jgn dengar jeeee
hayati lirik sekali keh.. :)

animation utk lagu ni pon comel jerrr
korang leh tgk kat link ni! suke!

okeyh! selamat menyanyi-nyanyi di belog wink!wink!


song tittle : all i want is you
by : Barry Louis Polisar

if i was a flower growing wild and free
all i'd want is you to be my sweet honey bee
and if i was a tree growing tall and green
all i'd want is you to shade me and be my leaves

if i was a flower growing wild and free
all i'd want is you to be my sweet honey bee
and if i was a tree growing tall and green
all i'd want is you to shade me and be my leaves

all i want is you, will you be my bride
take me by the hand and stand by my side
all i want is you, will you stay with me?
hold me in your arms and sway me like the sea

if you were a river in the mountains tall
the rumble of your water would be my call
if you were the winter, i know i'd be the snow
just as long as you were with me,
 when the cold winds blow

all i want is you, will you be my bride
take me by the hand and stand by my side
all i want is you, will you stay with me?
hold me in your arms and sway me like the sea

if you were a wink, i'd be a nod
if you were a seed, well i'd be a pod
if you were the floor, i'd wanna be the rug
and if your were a kiss, i know i'd be a hug

all i want is you, will you be my bride
take me by the hand and stand by my side
all i want is you, will you stay with me?
hold me in your arms and sway me like the sea

if you were the wood, i'd be a fire
if you were the love, i'd be the desire
if you were a castle, i'd be your moat
and if you were an ocean, i'd learn to float

all i want is you, will you be my bride
take me by the hand and stand by my side
all i want is you, will you stay with me?
hold me in your arms and sway me like the sea

~illustration from mr.google~





ciknonieypesan: hepy blogging! =)
Assalamualaikum...

Alhamdulillah.. syukur pada yg maha esa kerana
dah permudahkan urusan ciknoniey utk
 jawab paper teori & penyelidikan td =)

hurm.. utk paper td nak kate susah x jugak,
 nak kate senang pon x. kira taraf sederhana susah la..
(adeehhcmtu??)
tp x tau ler ape yg ciknoniey jawab tu betol or x..
yg pntg dah usehe kan.. tawakkal lah pulakk
coursework pon maseh x tau dapat gred ape..
^_^

n utk sem ni, mlm td pertama kalinye ciknoniey x
dapat tidur d malam exam,
tidur2 ayam jaaa..tu pon lelap lebih kurang sejam ja..
by 6.18 pg dah bangkit dah.. 
mungkin sbb terlebeh nerbes kottt
hihihihihi *_*

naseb baek la x jejaskan fokus ciknoniey mase jwb exam td
alhamdulillah..tulis esei, 3 soklan sampai
pen hitam kesayangan habes dakwat!
T_T


tp kann arini ad 1 moment lucu yg x dpt ciknoniey lupe
hihihihi..sempat tergelak mase lam exam hall td
(shhhhhhhhhhhhh)
tp ngntuk sgt dah nehhh..
nnty ciknoniey hupdate laen entry ehh..
tunggguuuuuu!!!




ciknonieypesan: 5 paper je lg..cepatlacepatlacepatla... =)
hye oolllsssss!!!

okeyh.. arini nak hupdate cket sal minggu stdy week
mengkome sume dah setel ke semua chapter??
hepefuly dah la yerrrr.. :)

cik noniey punye paper start 4/1..
owhhh maknenye lg 1 hari je tnggal nk riview!!
omg!!!!

ni adelah jadual tok final kali ni =)

subjek byk yg kritikal sem ni.. 
naseb jgk ade gab..smpt jgk la nk intai2 cket..
tu laaa..seminggu stdy week ni bukannye nak hadap buku
asyik maen je kojeeeeeenyeeee
haish!

 harap2 cik noniey n kwn2 dpt jawab semua paper dgn elok
doakn kami yeeeeerr =)

jom intai pe cik noniey wat kt library.. eheh! 

 gud luck uuolllsss!!

 criticallllllll~

 @library <boring dahhhhh nieeee>

sampling buat cik noniey penin!!

ok guys! thanks sbb singgah bace ape yg cik noniey merepek arini
dah2 smbung stdy balik yee..
bace smpai lebam!!

k.bai!




nota kaki lima : seMoga diperMudah segalaNya!! =)

hyeee uolllssss
selamat pagi..
eheh.. kat lappy skrg menunjukkan jam 5.36 pg!!

nmpk x layout baru blog ciknoniey ni??
ok x???
sempena tahun baru layout pon kne la baruuu
eccecece..bajet lah kau!

sbnrnye yg wt ciknoniey x tdoq lg sbb ni lah
duk godekgodek benda alah ni 
xsedar plak dah awal pg *_*

actually x rncg pon nk tukar layout baru
tp tgn ni gtai sgt duk tekan2 last2 
habeh segala bagai hilang dlm sekelip mata!!

sedeh oooooo..
nak nanges pom aderrr
evrything cik noniey kne wt balikkkk
gerammmm grrrrrrrrrrrrrr!!!

byk jgk gadget yg hilang
jenuh lau nk wat satu2 balikkk
menciiiiiiiii~

n utk lepaskn tekanan si rumate ajk pi lepak Khalell n
dlm kul 1 pg ciknoniey,sirumate n sibulu menapak ke sane
buatbuatberani lerrrr~

then setelah penat bergelak tawa,
dekat kul 3 brulah kami pulang ke desa masing2
balik bilek je smbung godek2 lg
sambil mulot muncong dok bebel kt diri sendri..

ok! dah penat!

 1 pg d jalanan

 sirumate toet

 jom lepaking!

 mcm x stresss jeeee

 air harus double tripple

 si bulu yg overdose

 memalu kenkonon

 sesi bahan primadona

 capture terbaek mlm niiiii..hahahhaha

 kueh teow HONHON

macamitikjambultersembul..hahahah

pasni malas nk godekgodekbelogdah
makin stressss lawehhhh

ok.bai!




nota kaki lima : sweettt jgk layout ni..ngehngehngeh!
askum!
selamat tahun baru uolllssss!!

alhamdulillah syukur sbb maseh diberi peluang,
nikmat iman dan islam =)

eheh! ade ke member2 cik noniey yg pi countdown newyear td??
mesti best dpt nengok firework kan?kan?kan?

tahun ni xdapek nk nengok segale yg pompangpompang tu
dok bilek jeeee layan mukabuku..hahhaha
tp dapat jugak dgr bunyik firework td
mcm bom pulak bunyi nyeeeee

 ptg td pon ade lerr jgk kuar ke QB..
pi tgk movie..kononkonon tension la kann
padehal buku pon xdek dok bacenye ciknoniey kannn
adehh!!

tp annn..cik noniey ase bru je wt entry sal newyear2011
tuptup dah 2012.. cam x caye jeee..
cepat sggtttttt mase berlalu.. :(

lg sedeyh bila knangkan umur cik noniey jgk makin ber+
dah 2+ dah cik noniey nieee..tua kotttttttt
rase jauh lg perjalanan, byk lg yg cik noniey belom capai :(

entry yg lepas newYear2011, cik noniey dah tulis azam 2011
thun ni xnak tulis dah.. sbb ade lg yg x tercapai
so maseh kekal dgn azam 2011 tp letak lebih cket effort.. 
(camsamejugakxdebezanyeponnnn)

hohohoh
tp papepon harap sgt 2012 ni,
khidupan cik noniey akan bertambah baikk,
d beri kemudahan, dan sentiasa  bersikap optimis..
xmo jd pesimis okeyh!

n tahun 2011 jgk byk tinggalkan 
da beautiful n priceless moments dlm hidup cik noniey
sumpah akn kunci lam kotak memori =)

terima kasih buat mereka2 yg sentiasa ade bersama cik noniey
 
Hepy New Year
^__^




nota kaki lima : keep smiles ^^
Next PostNewer Posts Previous PostOlder Posts Home